De zon wint terrein, de avonden worden langer en Rozendaal ontwaakt langzaam uit haar winterrust. Tijd voor iets nieuws. Tijd voor gerechten die het seizoen omarmen en combinaties die je doen verrassen. Bij Bistrobar Beaune luiden we het voorjaar in met een gloednieuwe kaart. Fris, verrassend en vol karakter.
Vegetarische gerechten met flair
Voor wie de kracht van groenten op z’n best wil proeven, hebben we twee nieuwe vegetarische gerechten die je direct meenemen op een heerlijke reis.
De Coeur de boeuf tomaat komt met groene chili, zwarte olijf en peterselie. De geribbelde reuzentomaat onderscheidt zich door het volle vruchtvlees. En is op smaak gebracht met Chardonnay azijn en olijfolie. Hij wordt gevuld met een salsa van peperoncini, olijf en kappertjes. Bovenop vind je kruidensla en een sorbet van peterselie. Kortom, een gerecht dat barst van de creativiteit en verfijning.
De BBQ-spitskool is dit seizoen vol van smaak, met invloeden uit het Midden-Oosten. We serveren ’m op een romige mango-hummus, gecombineerd met een pittige crème van harissa (een kruidige saus uit Tunesië op basis van pepers, tomaat, komijn en knoflook) en zachte feta.
Daaroverheen strooien we een krokante crumble van sesam en za’atar, een aromatische kruidenmix, en een frisse kruidensla voor de bite.
Naast de nieuwe gerechten vind je op onze kaart ook drie vertrouwde favorieten: de beukenzwam, avocado en de dry aged biet. Stuk voor stuk smaakmakers die je echt een keer geprobeerd moet hebben.